top

Falafel van groene erwten

Ingrediënten:

– 1 kg groene gedroogde erwten
– 2 uien
– 5 teentjes knoflook
– 1 bosje peterselie en 1 bosje koriander
– 10 blaadjes verse munt
– 1 groene peper zonder zaadlijsten
– 3 el kurkuma
– 3 el djinten
– 3 el ketoembar
– 1½ tl bakpoeder
– zout en versgemalen peper
– olie om te frituren

Voorbereiding:

Laat de groene erwten in ruim water minimaal 1 dag weken in de koelkast.

Bereidingswijze:

Pureer de uitgelekte erwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) met staafmixer of keukenmachine tot een samenhangende pasta. Maak op smaak met wat peper en zout.

Verhit de olie in een diepe pan (met dikke bodem) tot ca. 180⁰C. Vorm balletjes erwtenpuree met 2 natte lepels en leg deze voorzichtig in de hete olie. Frituur 4-5 minuten tot de balletjes lichtbruin kleuren.

Serveer de balletjes met een frisse salade, humus en desgewenst wat brood.

Tip: de erwten kunnen vervangen worden door kikkererwten. Week deze 2 dagen in de koelkast!

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Bereikbaarheid zomer 2018

Aangepaste bereikbaarheid Diëtistenpraktijk Goldsmith zomer 2018

Lees meer »

Zomerperiode 2018

Beperkte openingstijdens in de zomerperiode van 2018

Lees meer »

Europese Privacywet gaat in op 25-05-2018

Europese Privacywet gaat 25 mei 2018 in! Wat houdt deze wet in en wat betekent dit voor u?

Lees meer »

Facebook

bottom